За нас    Контакт    English
Download Карактеристики Функции

Sherpa ® COLD

Класа на енергетска ефикасност во просечни климатски услови: до A+++ (35°C) и А++ (55°С). Класа на енергетска ефикасност при греење во ладни климатски услови: до A+ (35°C) и A+ (55°C)

Преглед

КОМПАКТНА ТЕХНОЛОГИЈА. Инженерството на компонентите овозможило да се вметне 3-насочен вентил за управување со топла вода за домашна употреба. Намалената големина овозможува инсталирање во кујнски кабинет. ПАМЕТНА КОНТРОЛА Контролата е исклучително флексибилна и може да се користат следните интерфејси:Програмскиот термостат (вклучен како стандард) со дисплеј со течни кристали. Ги содржи најнапредните функции за контрола на различните типови на системи за топлинска пумпа. Оперативната логика ја разгледува климатската сезона и потребното количество на топлина, а со тоа и ја прилагодува фреквенцијата на моторот врз основа на разликата помеѓу температурата на надворешната средина и температурата на водата. Далечински управувач (дополнителен) со можност за контрола на температурата и влажноста на околината.

Карактеристики

Обезбедува DHW (топла вода за домашна употреба): загреана вода со температури до 55°C
Медиум за разладување: R410A*
Далечински контролен панел: Далечински управувач со можност за контрола на температурата

Функции

Ладење
Топла вода за домашна употреба
се до 55°C
Греење