За нас    Контакт    English
Карактеристики Функции

SiOS

Хидроничен систем Olimpia Splendid решение за обновлив систем за домашна удобност

Преглед

Систем за управување и контрола на Olimpia Splendid со инсталации на топлинска пумпа
 • Sherpa топлинска пумпа
 • Bi2 терминална единица
 • AQUADUE® Domotic контрола
 • Карактеристики

  Управување со конфигурација и далечинско управување на системот (со лаптоп, паметен телефон и таблет)
  Ладење, греење, производство и порибување на висока температура Потрошувачка до 75°C ° C*
  Комплетен комфорт : истовремено климатизирање и производство на топла вода *
  Загарантирано производство на високо-температурна топла вода независно од надворешни климатски услови и без потреба од интеграција
 • 40 ° C ° C Потрошувачка на топла вода до 3,6 дена **
 • Греење преку зрачење или вентилација
 • Летно климатизација и одвлажнување
 • одвлажнување (комбинирано со подно греење ***)


 • * Само Sherpa AQUADUE ® и Sherpa AQUADUE ® модел кула/tower
  ** Qref 2,1 kWh / ден / котел 150lt регулатива EN16147, 2015 само Sherpa AQUADUE ® модел кула/tower
  *** Подно греење не е вклучено во системот

  Функции

 • радијација со ниска температура
 • Вентилација/греење
 • Ладење
 • Одвлажнување
 • Филтрирање на воздух
 • SHW до 75°C
 • Далечински мониторинг