За нас    Контакт    English
Download Карактеристики Функции

Sherpa ® AQUADUE TOWER

Патентираната технологија AQUADUE® која благодарение на комбинацијата на воздух/вода со инвертер технологијата и втората фаза на вода-вода, гарантира ладење или греење независно од надворешната температура.Дизајн S. Ercoli and A. Garlandini

Преглед

Систем AQUADUE® базиран на комбиниран циклус овозможува:Потрошувачка и комфорт во исто време. Двата меѓусебно поврзани ладилни циклуси овозможуваат раздвојување на греењето/ладењето од производството на топла вода, овозможувајќи им да работат паралелно, избегнувајќи ги прекините. 75° C ДОМАШНА ТОПЛА ВОДА Високата температура за складирање на топла вода овозможува намалување на волуменот на котелот до 30%, за загревање на радијаторите за греење на бањи и избегнување на многу енергетски поттикнувачки циклуси анти-бактериски, кои вообичаено се вршат преку употреба на електрични отпори.

Карактеристики

Обезбедува DHW (топла вода за домашна употреба): Производство на DHW (домашна топла вода) со висока температура до 75 ° C во интегрираниот бојлер
DHW менаџмент: Групата вода-вода топлинска пумпа интегрирана во внатрешната единица обезбедува топла вода со висока температура, без оглед на надворешните временски услови
Климатски криви: Врз основа на надворешната температура на воздухот: се достапни две кривини, една за ладење и друга за загревање. Климатските кривини ви дозволуваат да ја промените температурата на системот во зависност од надворешните климатски услови, прилагодувајќи го внесот на топлина според барањата за топлина на објектот за да добиете заштеда на енергија.
2 степен електричен грејач: Активирање со една или двојна моќност за поддршка на топлинската пумпа со помош на електронска контрола. Секоја фаза се активира според фактичката потреба од топлинска енергија со цел да се оптимизира потрошувачката на енергија.
Медиум за разладување: R410A* За реверзибилното коло посветено на климатизацијата и R134a ** за колото за висока температура посветено на прозводството на DHW (топла вода за домаќинство).
Анти Легионела циклусите можат да се избегнат: Користејќи го ладилниот циклус на висока температура.
Континуирана апсолутна достапност на DHW: Гарантирано со редунданца на двојниот систем за ладење.
Конфигурабилни точки: Две точки на подесување во режимот на ладење Три точки при режим на греење (еден од нив за DHW): поставените точки се исто така изборни со далечински контакт.
Неделен програматор: DHW (домашна топла вода),Празници и секојдневно со ноќен режим.
Добиена DHW (топла вода за домашна употреба) при производство: при 40° се до 3,6 days***
Бојлер: 150l интегриран високо ефикасен бојлер
* Нехерметички запечатена опрема која содржи флуориран гас со еквивалент на GWP 2088

Функции

Ладење
Топла вода за домашна употреба
се до 75°C
Греење
Ладење +
DHW (домашна топла вода) на висока температура со обновување на енергијата
Греење+
DHW (домашна топла вода) при висока температура