За нас    Контакт    English
Download Карактеристики Функции

Sherpa ® S2

Топлинска пумпа за воздух и вода што може да управува со климата во текот на целата година. Не согорува фосилно гориво: ја зафаќа енергијата во воздухот и ја размножува. Секој kW, произведува повеќе од 4 топлинска енергија: 75% од енергијата е бесплатна, обновлива и чиста.

Преглед

КОМПАКТНА ТЕХНОЛОГИЈА. Инженерството на компонентите овозможило да се вметне 3-насочен вентил за управување со топла вода за домашна употреба. Намалената големина овозможува инсталирање во кујнски кабинет. ПАМЕТНА КОНТРОЛА Контролата е исклучително флексибилна и може да се користат следните интерфејси:Програмскиот термостат (вклучен како стандард) со дисплеј со течни кристали. Ги содржи најнапредните функции за контрола на различните типови на системи за топлинска пумпа. Оперативната логика ја разгледува климатската сезона и потребното количество на топлина, а со тоа и ја прилагодува фреквенцијата на моторот врз основа на разликата помеѓу температурата на надворешната средина и температурата на водата. Далечински управувач (дополнителен) со можност за контрола на температурата и влажноста на околината.

Карактеристики

Обезбедува DHW (топла вода за домашна употреба): загреана вода со температури до 60°C
DHW менаџмент: Sherpa се користи за управување со домашна топла вода со крајна флексибилност преку два режима на управување: сонда за вода вметната во резервоарот за складирање или термостатскиот контакт на резервоарот за складирање.
Климатски криви: врз основа на надворешната температура на воздухот: достапни две кривини, една за ладење и една за греење. Климатските криви овозможуваат да се менува температурата на системот според надворешните климатски услови, прилагодување на влезната топлина на термички потреби на зградата, со цел да се добие заштеда на енергија.
Конфигурабилни точки на ладење и греење: Две подесиви точки на ладење. Три подесиви точки во режим на греење (од кои едната за DHW): може да се изберат и со далечинско
2 степен електричен грејач: Секоја фаза се активира според реалната потреба за топлинска енергија, во со цел да се оптимизира потрошувачката на електрична енергија.
Дневен програматор: Дневен и неделен: греење / ладење, топла вода, ноќ.
Медиум за разладување: R32* или R410A*
Дневен програмер со ноќен режим: Ноќен режим обезбедува заштеда на енергија до 20%. Целосно управување со циклуси на анти-лигионела.
Далечински контролен панел: Со можност за контрола на температурата и влажноста на околината.

Функции

Ладење
Топла вода за домашна употреба
се до 60°C
Греење